Ard van der Linden

Ard speelt orgel als uitlaatklep voor nieuwe ideeën.

Ard van der Linden (2000) is woonachtig en geboren op het prachtige Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee in de mooie plaats Sommelsdijk.

Al vanaf jonge leeftijd is Ard bezig met muziek. Op zijn 7de begon hij bij “het Muziekgebouw GO” in Middelharnis met Bugel (een koper blaasinstrument). Na aantal jaren in een jeugd- fanfare/orkest te hebben gespeeld werd Ard in 2013 toegelaten bij de fanfare  Sempre-Crescendo te Middelharnis,  echter door zijn progressieve oogziekte RP moest Ard in 2014 helaas afscheid nemen van Sempre-Crescendo. (Lees hieronder meer over de visuele beperking van Ard)
Ard’s visuele beperking

Ard's visuele beperking

In dezelfde tijd dat Ard stopte met bugel begon hij met orgel spelen en na een aantal maanden van zelf proberen ging hij op improvisatieles bij Paul Kieviet in de Grote Kerk van Middelharnis. Na een mooie en leerzame periode was het in juni 2017 tijd voor de volgende stap. Dit werd de vooropleiding conservatorium aan het Fontys Conservatorium te Tilburg met als docent Wouter van der Wilt. Vanwege zijn visuele beperking kon Ard helaas in 2018 geen vervolg geven aan de vervolgopleiding. Niettemin bleef hij lessen volgen bij Wouter v.d. Wilt op het orgel aan de Hoflaankerk te Rotterdam. Naast orgel speelt Ard ook piano, dit om zijn touche en techniek te verbeteren. Naast dit is het ook een uitlaatklep voor nieuwe ideeën.

Ard improviseert in een brede stijl idioom, de kern van zijn improvisaties is proberen de melodie centraal te verpakken in een goede originele technische vorm.
Momenteel is Ard zich nog steeds aan het verbreden in het vak van het  improviseren en volgt hij daarvoor diverse masterclasses en volgt hij harmonisatie-les bij Gerrit t’Hart in Ermelo.

In 2019 is Ard een nieuw muzikaal platform begonnen: The Art of Ard. Hier kan hij zijn creativiteit en muzikaliteit op kwijt.

Het verhaal van The Art of Ard

Met het verhaal van The Art of Ard wil ik jou en u graag kennis laten maken met mijn muzikale platform en mij als persoon!